Over ons - Online Webshop OrangeParts

 

Wie zijn wij?

OrangeParts is een webshop met een uitgebreid assortiment heftruckonderdelen. Wij leveren vorken, banden, batterijladers, LPG onderdelen, handling equipment, veiligheidsproducten, accessoires én alle veelvoorkomende slijtdelen voor alle bekende merken heftrucks. Lees meer over OrangeParts hier of hier.  Alleen de hoogste kwaliteit wordt door ons aangeboden. Niet gevonden wat u zoekt? Chat met onze helpdesk!

 

Onze sterke punten

 • Meer dan 100.000 artikelen in ons assortiment nog de volgende dag geleverd.
 • Wij leveren de hoogste kwaliteit heftruckonderdelen voor alle bekende merken heftrucks tegen een scherpe prijs.
 • Wij bieden een uitgebreide technische ondersteuning.
 • Wij hebben klantvriendelijke en deskundige medewerkers die u graag te woord staan.
 • Wij geven standaard 12 maanden garantie op fabrieksfouten. 
 • Wij bieden diverse betalingsmogelijkheden, zoals Ideal, PayPal, vooruitbetaling en Creditcard.
 • Wij zijn de exclusieve Nederlandse dealer van: 

  • Unigom heftruckbanden
  • Pramac Handling Equipment
  • ATIB voorzetapparatuur en batterijladers

Online

OrangeParts verkoopt heftruckonderdelen alleen online. Dat betekent dat u vanaf nu op OrangeParts 24 uur per dag, 7 dagen per week uw bestelling kunt plaatsen. U kunt er voor kiezen om de bestelde onderdelen te laten bezorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om ze bij ons magazijn op te halen


Contactgegevens

OrangeParts
Bijsterhuizen 11-50 (Industrieterrein Bijsterhuizen Noord)
6546 AS Nijmegen

Postbus 6616
6503 GC Nijmegen
Nederland

Tel. +31 (0)24 3439480
Fax. +31 (0)24 6778181

info@orangeparts.com
www.orangeparts.com


Mijlpalen Van Gent Forklift Parts b.v.

Van Gent B.V., opgericht in 1967 te Wijchen onder de rook van Nijmegen, zal later bekend worden als Van Gent Forklift Parts B.V. In de beginjaren specialiseert het bedrijf zich in de verkoop van vervangingsonderdelen en originele heftruckonderdelen voor Hyster heftrucks op de Nederlandse markt.

1970 -Internationale verkopen en omzetgroei

Begin 1970 vergroot Van Gent haar territorium internationaal door de Hyster-onderdelen ook in landen als Duitsland, België, Groot Brittannië en de Verenigde Staten aan te bieden. De internationale verkopen zorgen voor een gestage omzetgroei gedurende de jaren 70. Deze gestage groei brengt echter één nadeel met zich mee… Al snel barst het magazijn van 500m2 uit zijn voegen en voldoet niet meer. Daarom besluit Van Gent een nieuw magazijn met 2000m2 oppervlakte te betrekken.

1990 - InParts B.V.– machinefabriek en dochteronderneming van Van Gent 

In 1990 richt Van Gent dochteronderneming Inparts B.V. op. De dochteronderneming richt zich op reverse engineering - het bouwen en produceren van aftermarket Hyster heftruckonderdelen. Naast de reverse-engineering van Hyster heftruckonderdelen bouwt en ontwerpt Inparts eigen producten, zoals de inmiddels beroemde AL4000 heftruckkrik. In 1990 brengt Van Gent de AL4000 heftruckkrik op de markt. Sinds de introductie maken vele heftruckonderhoudsmonteurs gebruik van de robuuste heftruckkrik, waaronder de onderhoudsmonteurs van grote merken zoals Toyota, Nissan en andere bekende merken.

1995 – Leverancier van alle bekende merken heftrucks

De omzetgroei van Van Gent zet gedurende deze jaren door. In 1995 besluit Van Gent opnieuw te verhuizen naar een locatie met een dubbel zo groot magazijn (4000m2). Het grotere magazijn én de sterke de opkomst midden jaren 80 van de grote Japanse automerken, zoals Toyota, Nissan, Mitsubishi en Komatsu op de heftruckmarkt leidt tot een strategische verandering van het aanbod van Van Gent. Vanaf 1996 biedt het bedrijf namelijk ook heftruck vervangingsonderdelen aan voor alle modellen en bouwjaren van onder meer de hierboven genoemde grote Japanse merken, maar ook andere Duitse merken, Koreaanse merken en zelfs Italiaanse merken.

2000 - Een groter magazijn en de introductie van OrangeParts 

Van Gent zet de groei eind jaren 90 versneld door. Rond 2000 is er al weer behoefte aan een nieuw en groter magazijn. Het bedrijf verplaatst haar hoofdkwartier en magazijn van Wijchen naar Nijmegen en krijgt de beschikking over een magazijn met een oppervlakte van 10.000m2. Een jaar na de verhuizing registreert het bedrijf het merk OrangeParts. Alle non-OEM onderdelen die door Van Gent Forklift Parts worden aangeboden, zullen voortaan onder de merknaam OrangeParts worden verkocht. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding staat OrangeParts snel bekend als betrouwbaar merk.

2006 - Exclusief dealerschap ATIB 

Van Gent en ATIB – een Italiaanse producent van heftruck voorzetapparatuur en acculaders - tekenen in 2006 een exclusieve overeenkomst. Met het tekenen van de overeenkomst wordt Van Gent de exclusieve dealer van alle ATIB-producten binnen de BeNeLux.

2007 - 40 jaar actief, de grote sprong over de oceaan

In 2007 viert Van Gent B.V haar 40-jarig jubileum. Met 40 jaar ervaring op zak, maakt Van Gent in dat jaar de sprong over de grote oceaan naar de Verenigde Staten en richt een dochteronderneming op in de plaats Holland, Michigan. Dit dochteronderneming Intella lLiftParts Inc. levert heftruckonderdelen aan de Noord- Midden- en Zuid Amerikaanse markten.

2011 - BlueSpot Veiligheidslamp

Van Gent introduceert in 2011 succesvol haar eigen ontwerp van de Blue Spot Safety Led met een voltage 9-96V. De Blue Spot is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte veiligheidsaccessoires voor heftrucks. Dankzij de superieure kwaliteit en het robuuste karakter van de OrangeParts BlueSpot wordt het snel dé concurrent van de originele Linde Blue Spot, welke slechts over een voltagebereik van 12-48Volt beschikt.

2012 - Tijd voor een nieuwe koers

In 2012 wordt de opvolger Dave Lam van John Heijnen en Marijke Heijnen bij Van Gent Forklift Parts gepresenteerd. Met het nieuwe management aan het roer continueert Van Gent de koers en blijft jaar in en jaar uit doorgroeien en meer winst maken.

2014 - OrangeParts webshop

De introductie van een nieuwe webshop www.orangeparts.com in 2014 is één van de grootste strategische veranderingen van het nieuwe management. Het online platform richt zich tegelijkertijd op de tussenhandel en de eindklant. Uniek is dat de webshop voor iedereen toegankelijk is zonder dat daar een inlog voor nodig is. In hetzelfde jaar tekenen Van Gent en Pramac een overeenkomst, waarmee het Van Gent exclusief dealer wordt van Pramac onderdelen in de BeNeLux.

2017 - 50 jarig jubileum

Van Gent Forklift Parts zit 50 jaar in het vak en viert haar 50 jarig bestaan. Het jubileum valt samen met de introductie van een nieuwe webshop.

OrangeParts vandaag de dag

 • Van Gent Forklift Parts heeft als doel om:
 • Klanttevredenheid verder te maximaliseren
 • Marktaandeel als groothandel te vergroten
 • Het serviceniveau te vergroten
 • Versterken van het imago van het merk OrangeParts alsook Van Gent
Aan het laden
Aan het laden